Nieuws

 
Forensisch onderzoek in Explora

Forensisch onderzoek in Explora

De kinderen van Explora hebben gewerkt aan een lessenserie Forensisch onderzoek. M.b.v. proefjes, vingerafdrukken en DNA hebben zij de dader weten op te sporen. Vervolgens hebben ze een eigen verwerking gemaakt in de vorm van een escaperoom in Scratch, Stopmotion, website, Poster en een heus 3D boek. Dit alles onder begeleiding van Boukje Heidema. Kijk maar op  onderstaande link.

https://explora-frorensisch-onderzoek.jouwweb.nl

 

Kerstfeest

Kerstfeest

Samen met alle kinderen, juffen, meesters en ouders hebben we kerstfeest gevierd. In de gezellig versierde klassen werd genoten van een heerlijk buffet. Er werd samen gegeten, gekletst, muziek gemaakt of er werd geluisterd naar een mooi kerstverhaal. De ouders konden ondertussen luisteren naar ons kerstkoortje en elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Wat een fijne sfeer!

En voor nu, allemaal gezellige feestdagen en een fijne vakantie!

Schoen zetten

Schoen zetten

Alle kinderen hebben hun schoen gezet; vandaag vonden ze die goed gevuld weer terug. De groepen 5 en 6 moesten eerst een escaperoom oplossen om hun schoen weer terug te krijgen.Ze hebben gebeld met een echte Piet. Alleen hij kon vertellen waar de schoenen waren gebleven. Dank u Sinterklaasje!

 

Kinderboekenweek GI-GA-Groen

Kinderboekenweek GI-GA-Groen

De Kinderboekenweek had dit jaar als thema Gi-GA-Groen. Na een spetterende opening op het plein is er heel veel gelezen in de klassen..Er was een voorleeswedstrijd, een boekenmarkt, er is veel geleerd over GI-Ga-Groene dingen. Eén van hoogtepunten was het kleedjes-lezen. Hierbij werd voorgelezen aan de kinderen van de onderbouw en aan de peuters van Kind en Co.

Kunstenaar in de klas

Kunstenaar in de klas

De groepen 3, 3/4 en 4 kregen bezoek van een kunstenaar in de klas. Mieren, bijen, hommels en kevers. Insecten zijn met hun kriebelige pootjes, uitstekende voelsprietjes en bolle lijfjes kleine kunstwerkjes op zich. Welke insecten ken jij? Hoeveel pootjes hebben ze? En welke kleuren hebben ze? De kinderen keken mee met kunstenaar Rixt Hilverda. Ze leerden insecten tekenen in hun eigen insectenboek met aquarel-potloden en fineliner. Het was een leerzame les van Kunst Centraal!

WK knotshockey

WK knotshockey

De groepen 3 t/m 5 hebben vandaag meegedaan met het WK knotshockey (georganiseerd door de gemeente. HV Dorsteti en Wijk Sport). Het was het grootste WK knotshockeytoernooi ooit! Het was een prachtige, zonnige, sportieve dag.

Welkom terug op school!

Welkom terug op school!

Deze week zijn we weer begonnen. In de klas hebben we veel aandacht besteed aan de groepsvorming. Hierbij maken we gebruik van de lessen van De Vreedzame School. In de eerste weken staat het samen werken aan een positief werkklimaat centraal. Naast de algemeen geldende schoolregels maken we samen afspraken over hoe je met elkaar omgaat en over de inrichting en het ordelijk houden van de klas.
 Om van een school of klas een groep te maken, is het nodig dat elk kind het gevoel heeft dat hij/zij er bij hoort. Kinderen hebben iets met elkaar als ze elkaar goed kennen en elkaar waarderen.
Ze leren over opstekers en afbrekers. Je geeft een opsteker als je een aardige, positieve opmerking over iemand maakt. “Jij kan zo goed iemand helpen”. Opstekers doen iets met je; je wordt er bijvoorbeeld blij van.
 
De kinderen leren dat iedereen zijn mening moet kunnen uiten en verdedigen en iedereen respect moet hebben voor de mening van anderen.
 Om de sfeer direct goed neer te zetten hebben de kinderen de eerste twee weken drie keer een Vreedzame Schoolles.

Eindfeest! Wat een geweldige dag

Eindfeest! Wat een geweldige dag

Nog één dag, dan is het zomervakantie.Vandaag vierden we ons eindfeest. Een mooie afsluiting met springkussens, taart versieren, lekker buitenspelen en armbandjes maken. Wat een geweldige dag.

We wensen iedereen een fijne, zonnige zomervakantie. Tot volgend schooljaar!

Genieten van eindmusical “De Feestplaneet”

Genieten van eindmusical “De Feestplaneet”

Op dinsdagavond 5 juli namen alle kinderen van groep 8 afscheid van hun meesters en juffen van Het Anker. Na generale repetities voor kinderen en opa’s en oma’s mochten nu de ouders genieten van de eindmusical ‘De feestplaneet’. Mooi om zoveel talent bij elkaar te zien. Een gezellige afsluiting van het jaar. Op naar de middelbare school!