Nieuws

 
Verliefde harten dag in groep 3

Verliefde harten dag in groep 3

De kinderen van groep 3 kunnen al heel goed sommen tot 10 oplossen. Vandaag was het verliefde harten dag. Elk hartje is verliefd op een ander hartje, waarmee het samen 10 maakt. 1 is op 9, 2 op 8, 3 op 7, 4 op 6, 5 op 5 en gelukkig geldt dat andersom ook;-). De kinderen hebben allerlei spelletjes gedaan en er was iets lekkers in de vorm van een hartje. Als afsluiting hebben ze een happertje gemaakt waarmee ze thuis verder kunnen oefenen.

Ramadan en Pasen

Ramadan en Pasen

Het motto van Brede School Het Anker is ‘Samen-leven, samen-leren, samen-spelen’. In dezelfde periode leren we van elkaar wat de Ramadan inhoudt en waarom we Pasen vieren. Alle groepen hebben gepraat met ouders die meedoen aan de Ramadan. Vandaag mochten de kinderen van groep 6 t/m 8 naar de kindereditie van The Passion in de R.K. kerk van Wijk bij Duurstede. Deze is speciaal voor scholen. Het Face to Face koor zorgde voor de muzikale ondersteuning met aangepaste hedendaagse songs. De kinderen en leerkrachten hebben ervan genoten!

Lift off!

Lift off!

De kinderen van de onderbouw hebben samen met de leerkrachten een raket en controlekamer ingericht. De kinderen lanceren de raket en maken samen een ruimtereis, inclusief een maanwandelingetje. Ankerbreed, samen met Kind en Co, leren we zoveel over het heelal!

Ankerbreed project over het heelal. Ready for Launch!

Ankerbreed project over het heelal. Ready for Launch!

Samen met de peuters en de BSO van Kind en Co geven we vorm aan het Ankerbrede project over het heelal. De ruimtereis start met een gezamenlijke opening. Het project wordt gelanceerd! Van 11 maart t/m 18 april gaan we op ruimtereis. 11 en 12 april bezoeken àlle kinderen het mobiel planetarium op school. Ready for launch, we hebben er zin in!

Het Anker wint de Louis Hijweegen wisselbeker 2024!

Het Anker wint de Louis Hijweegen wisselbeker 2024!

Na een spannende middag in het Ewoud en Elisabeth gasthuis, zijn onze toppers de winnaars van het schoolschaaktoernooi. De Louis Hijweegen wisselbeker krijgt een mooi plekje op onze school.Op 16 maart volgt het regionaal kampioenschap.

Nationale Voorleesdagen, voorleestassen voor groep 1/2 en Kind en Co

Nationale Voorleesdagen, voorleestassen voor groep 1/2 en Kind en Co

Het Anker neemt deel aan de Nationale Voorleesdagen. We hechten veel belang aan voorlezen en lezen. Het heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip en het is heerlijk om voorgelezen te worden. Tijdens de opening werd er voorgelezen uit ‘Help! Een verrassing!’  door juf Jeanette. De kleuters en de kinderen van Kind en Co zaten helemaal in het verhaal. Ook werden de voorleestassen uitgereikt. Elke tas bevat voorleesboekjes en een prachtige knuffel. Deze zijn gemaakt door ouders van onze school. De kinderen mogen de tas om de beurt een weekje mee naar huis.

Het is winter

Het is winter

Met deze temperaturen hebben de kinderen veel geleerd over vriezen en dooien/smelten, over ijs en zelfs over de Noord- en Zuidpool. Ze gingen een kijkje nemen bij de sloot; er ligt al een dun laagje ijs op!

Kerststal

Kerststal

De kinderen van de onderbouw zijn deze week naar de kerk geweest, om daar de kerststal te bewonderen. Vooraf werd het kerstverhaal voorgelezen; in sommige groepen werd het verhaal ook nagespeeld. Wat konden de kinderen er al veel over vertellen.