Nieuws

 
Koningsspelen 2023

Koningsspelen 2023

Alle groepen hebben meegedaan met de koningsspelen. De groepen 1 en 2 al op de donderdag. Zij deden een circuit (gym, knutselen, speeltuin en oud-Hollandse spellen). De groepen 3 en 4 deden spelletjes op het plein en de groepen 5 t/m 8 gingen naar de Mariënhoeve. Het was daar een super gezellige dag met veel verschillende sporten, zoals judo, dansen, jeu-de-boules, voetbal en knotshockey.

Welkom in ons restaurant!

Welkom in ons restaurant!

In de groep 1/2 werken we aan het thema ‘Welkom in ons restaurant!’. De kinderen hebben zelf veel goede vragen bedacht. Bijvoorbeeld: hoe werkt een (pizza)bakker? Dit mochten ze zelf aan een echte pizzabakker vragen. Hoe leuk is dat?!

Nationale voorleesdagen

Nationale voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen 2023 zijn van woensdag 25 januari t/m vrijdag 4 februari. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier. Deze week hebben de kinderen van groep 7 en 8 voorgelezen aan de peuters van Kind en Co. Volgende week donderdag komt een geheime voorlezer voorlezen bij Kind en Co en bij onze kleuters. Spannend!

Update: donderdag 3 februari hebben we de voorleesdagen afgesloten, samen met de peuters van kind en Co. Als grote verrassing kwam burgemeester Iris Meerts voorlezen uit ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’.

Forensisch onderzoek in Explora

Forensisch onderzoek in Explora

De kinderen van Explora hebben gewerkt aan een lessenserie Forensisch onderzoek. M.b.v. proefjes, vingerafdrukken en DNA hebben zij de dader weten op te sporen. Vervolgens hebben ze een eigen verwerking gemaakt in de vorm van een escaperoom in Scratch, Stopmotion, website, Poster en een heus 3D boek. Dit alles onder begeleiding van Boukje Heidema. Kijk maar op  onderstaande link.

https://explora-frorensisch-onderzoek.jouwweb.nl

 

Kerstfeest

Kerstfeest

Samen met alle kinderen, juffen, meesters en ouders hebben we kerstfeest gevierd. In de gezellig versierde klassen werd genoten van een heerlijk buffet. Er werd samen gegeten, gekletst, muziek gemaakt of er werd geluisterd naar een mooi kerstverhaal. De ouders konden ondertussen luisteren naar ons kerstkoortje en elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Wat een fijne sfeer!

En voor nu, allemaal gezellige feestdagen en een fijne vakantie!

Schoen zetten

Schoen zetten

Alle kinderen hebben hun schoen gezet; vandaag vonden ze die goed gevuld weer terug. De groepen 5 en 6 moesten eerst een escaperoom oplossen om hun schoen weer terug te krijgen.Ze hebben gebeld met een echte Piet. Alleen hij kon vertellen waar de schoenen waren gebleven. Dank u Sinterklaasje!

 

Kinderboekenweek GI-GA-Groen

Kinderboekenweek GI-GA-Groen

De Kinderboekenweek had dit jaar als thema Gi-GA-Groen. Na een spetterende opening op het plein is er heel veel gelezen in de klassen..Er was een voorleeswedstrijd, een boekenmarkt, er is veel geleerd over GI-Ga-Groene dingen. Eén van hoogtepunten was het kleedjes-lezen. Hierbij werd voorgelezen aan de kinderen van de onderbouw en aan de peuters van Kind en Co.

Kunstenaar in de klas

Kunstenaar in de klas

De groepen 3, 3/4 en 4 kregen bezoek van een kunstenaar in de klas. Mieren, bijen, hommels en kevers. Insecten zijn met hun kriebelige pootjes, uitstekende voelsprietjes en bolle lijfjes kleine kunstwerkjes op zich. Welke insecten ken jij? Hoeveel pootjes hebben ze? En welke kleuren hebben ze? De kinderen keken mee met kunstenaar Rixt Hilverda. Ze leerden insecten tekenen in hun eigen insectenboek met aquarel-potloden en fineliner. Het was een leerzame les van Kunst Centraal!

WK knotshockey

WK knotshockey

De groepen 3 t/m 5 hebben vandaag meegedaan met het WK knotshockey (georganiseerd door de gemeente. HV Dorsteti en Wijk Sport). Het was het grootste WK knotshockeytoernooi ooit! Het was een prachtige, zonnige, sportieve dag.