Nieuws

 
Kunstenaar in de klas

Kunstenaar in de klas

De groepen 3, 3/4 en 4 kregen bezoek van een kunstenaar in de klas. Mieren, bijen, hommels en kevers. Insecten zijn met hun kriebelige pootjes, uitstekende voelsprietjes en bolle lijfjes kleine kunstwerkjes op zich. Welke insecten ken jij? Hoeveel pootjes hebben ze? En welke kleuren hebben ze? De kinderen keken mee met kunstenaar Rixt Hilverda. Ze leerden insecten tekenen in hun eigen insectenboek met aquarel-potloden en fineliner. Het was een leerzame les van Kunst Centraal!

WK knotshockey

WK knotshockey

De groepen 3 t/m 5 hebben vandaag meegedaan met het WK knotshockey (georganiseerd door de gemeente. HV Dorsteti en Wijk Sport). Het was het grootste WK knotshockeytoernooi ooit! Het was een prachtige, zonnige, sportieve dag.

Welkom terug op school!

Welkom terug op school!

Deze week zijn we weer begonnen. In de klas hebben we veel aandacht besteed aan de groepsvorming. Hierbij maken we gebruik van de lessen van De Vreedzame School. In de eerste weken staat het samen werken aan een positief werkklimaat centraal. Naast de algemeen geldende schoolregels maken we samen afspraken over hoe je met elkaar omgaat en over de inrichting en het ordelijk houden van de klas.
 Om van een school of klas een groep te maken, is het nodig dat elk kind het gevoel heeft dat hij/zij er bij hoort. Kinderen hebben iets met elkaar als ze elkaar goed kennen en elkaar waarderen.
Ze leren over opstekers en afbrekers. Je geeft een opsteker als je een aardige, positieve opmerking over iemand maakt. “Jij kan zo goed iemand helpen”. Opstekers doen iets met je; je wordt er bijvoorbeeld blij van.
 
De kinderen leren dat iedereen zijn mening moet kunnen uiten en verdedigen en iedereen respect moet hebben voor de mening van anderen.
 Om de sfeer direct goed neer te zetten hebben de kinderen de eerste twee weken drie keer een Vreedzame Schoolles.

Eindfeest! Wat een geweldige dag

Eindfeest! Wat een geweldige dag

Nog één dag, dan is het zomervakantie.Vandaag vierden we ons eindfeest. Een mooie afsluiting met springkussens, taart versieren, lekker buitenspelen en armbandjes maken. Wat een geweldige dag.

We wensen iedereen een fijne, zonnige zomervakantie. Tot volgend schooljaar!

Genieten van eindmusical “De Feestplaneet”

Genieten van eindmusical “De Feestplaneet”

Op dinsdagavond 5 juli namen alle kinderen van groep 8 afscheid van hun meesters en juffen van Het Anker. Na generale repetities voor kinderen en opa’s en oma’s mochten nu de ouders genieten van de eindmusical ‘De feestplaneet’. Mooi om zoveel talent bij elkaar te zien. Een gezellige afsluiting van het jaar. Op naar de middelbare school!

Een loopdictee voor groep 3!

Een loopdictee voor groep 3!

De kinderen van groep 3 deden vandaag een loopdictee. Er waren makkelijke en heel moeilijke woorden. Ze liepen rond over het schoolplein. Ze lazen een woord en schreven het op. Dat was heerlijk genieten van een buitenles in het zonnetje.
Avondvierdaagse 2022

Avondvierdaagse 2022

Vorige week hebben zo’n 100 kinderen met hun ouders meegelopen met de 3KernenAvond4Daagse. We liepen door Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede en zagen de regen, voelden de wind. Het was koud en af en toe lekker warm in het zonnetje. De medaille was meer dan verdiend! Trots op onze toppers van het Anker en dank aan de oudercommissie voor de goede organisatie!

Schoolreisje groepen 1/2

Schoolreisje groepen 1/2

Donderdag 19 mei zijn de groepen 1 en 2 op schoolreisje geweest naar avonturenboerderij Molenwaard.